Test auto matisering

Snel, kort en cyclus releasen van software is onlosmakelijk verbonden met testautomatisering. Of het nu gaat om het snel testen van nieuwe functionaliteit, of het controleren of bestaande elementen, automatisering is cruciaal.

Scabble kan in alle facetten ondersteunen, van implementatie tot optimalisatie.

electronics-2791673_640

Pakket selectie en implementatie

Staat u op het punt om automatisering in te zetten bij de ontwikkeling van uw product, maar weet u nog niet welke tools u hierbij het beste helpen? Scabble stelt op basis van uw behoeften en de huidige situatie een voorstel op. Dit voorstel omvat een implementatieroadmap inclusief een bijbehorende business case.

Wij zorgen dat het pakket wordt aangekocht inclusief mogelijke licenties. Installeren en configureren de tool specifiek op de wensen en eisen van uw organisatie. Wij trainen en begeleiden uw medewerkers om de tool zo effectief mogelijk te benutten en staan uiteraard altijd klaar om u te ondersteunen bij vragen en/of problemen.

Bijwerken test set

Testautomatisering wordt voornamelijk ingezet voor de regressietestset. Deze wordt immers vaak getest per release en zal naar mate het product groeit, langzaam meegroeien. Scabble heeft alle kennis en ervaring in huis om uw scrumteams te ondersteunen. Wij draaien de geautomatiseerde test set, verzorgen de testdata, rapportages en zorgen dat nieuwe functionaliteiten worden opgenomen in de regressietestset.

Optimalisatie automatiseringsproces

Organisaties ontwikkelen zich en dat betekend dat de ontwikkelteams inclusief testen meebewegen. Dat kan leiden tot de volgende situaties:

  • Huidige testtools voldoen wellicht niet meer aan de gestelde eisen.
  • Er vallen gaten in de dekking omdat de tool niet alle testen ondersteund.
  • Er is een behoefte aan non-functionele testen zoals performance of compatibiliteit.
  • De beweging van scrum naar DevOps waardoor onderhoud en beheer belangrijk worden

Of er ontstaan problemen binnen het gebruik van bestaande testtools zoals:

  • False positives – testen worden onterecht aangemerkt als mislukt
  • Onvolledige/incorrecte rapportages
  • Handmatig aanmaken van testdata kost teveel tijd
  • Teveel of juist te weinig hergebruik van componenten (templates) waardoor het onderhouden van de test set kostbaar wordt.

Wij helpen u om de oorzaken te achterhalen en stellen samen met u een optimalisatieplan op. We beginnen met elementen die in korte tijd erg effectief zijn, en werken naar een nieuwe stabiel testproces toe. Hierbij blijven we referen naar de vooraf opgestelde business case zodat testautomatisering altijd een positieve bijdrage levert aan uw ontwikkelproces.

Test Driven Development (TDD) & Behaviour Driven Development

Waar automatisering eerst voornamelijk aan het einde van het ontwikkeltraject werd toegepast, zie je een verschuiving. Steeds vaker worden testscripts gebruikt om unittesten uit te voeren. De scripts worden zelfs gebruikt als leidraad voor een ontwikkelaar. Je testen staan klaar, en de ontwikkelaar zorgt met iedere regel code voor steeds meer ‘groene’ en dus positieve testresultaten. Dit wordt ook wel test driven development (TDD) of Behavior Driven Development (BDD) genoemd en kan uw organisatie helpen om software in 1 keer foutloos op te leveren.

Wij adviseren en begeleiden klanten in het opzetten van Test Driven Development / Behaviour Driven Development. Dit d.m.v. het trainen van zowel de testers als de ontwikkelaars. Op verzoek draaien wij (tijdelijk) mee binnen het ontwikkelteam om de overgang te versoepelen/ondersteunen.

Enthousiast geworden?

Wacht niet langer en vraag hoe snel wij voor u aan de slag gaan.